Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyar konyha

A hagyományos magyar konyhát az ízletes és fűszeres, így cseppet sem könnyű ételek jellemzik. A mai magyar konyhaművészet cseppet sem hasonlít az ősmagyarok étkezésére és ételkészítésére (a paprika például nem is volt ismert még akkor Európában), kialakulása folyamatos volt: Miközben vesztett ősi jellegéből, nemzetközibb is lett, ugyanakkor megmaradtak az egyedi ízek is. Sok ételünk származik a török korból, és elsősorban a szegényebb rétegekből. Konyhánk "végső" állapotát a XIX. Században nyerte el.
A hagyományos magyar konyha alapját egyrészt az egyedi sütési, főzési eljárások (rántás, pörkölt, parikás ételek, stb.), másrészt a fűszerezés (pirospaprika, hagyma, kömény, stb.) teszik ki.
A következőkben a legjellegzetesebb magyar ételek receptjeit tesszük közzé.

Információs link


Ügyintézés Icon Magyar konyha rovat cikkei

?