Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Jókai bableves

Létrehozva: 2006. április 1.
Módosítás: 2006. április 1.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Elkészítés:
  1. A babot előző este beáztatjuk, a csülköt puhára főzzük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát a feldarabolt zöldségekkel a hagymán megpároljuk, majd hozzáöntjük a babot az áztatólével együtt. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldséget és a babérlevelet, sózzuk és addig főzzük, amíg a bab megpuhul.
  3. Közben megsütjük a kolbászt és karikára vágjuk.
  4. Rántást készítünk: a kolbászból kisült zsíron megpirítunk egy kevés lisztet, megszórjuk pirospaprikával és petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a fokhagymát.
  5. Ha a bab megfőtt, berántjuk az elkészített rántással, majd hozzáadjuk a kolbászt.
  6. Tejföllel behabarjuk (egy-két kanál tejfölt hagyjunk a díszítéshez)
  7. 10 dkg lisztből, a tojásból, egy csipet sóból csipetkét készítünk és belefőzzük a levesbe.
  8. Tálalás előtt kis kockákra vágjuk a csülökhúst, és arra merjük rá a forró levest. Ecettel, tárkonyecettel savanyítjuk, tejföllel díszítjük.
Hozzávalók:
1 füstölt sertéscsülök (kb. 50 dkg)
25 dkg tarkabab
30 dkg debreceni páros kolbász
20 dkg sárgarépa,
15 dkg fehérrépa
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma
2 db paprika,
1db paradicsom,
4 dkg zsír (vagy olaj),
petrezselyemzöld, babérlevél,
pirospaprika, só
1,5 dl tejföl
A csipetkéhez: 10 dkg liszt, egy tojás, só 
Ugrás vissza Ugrás vissza...