Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Lecsó

Létrehozva: 2006. április 1.
Módosítás: 2006. április 1.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Elkészítés
  1. A vöröshagymát karikákra vágjuk és a zsíron vagy olajon puhára pirítjuk.
  2. A paprikát megmossuk, kiszedjük a csumáját és a magjait, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, meghámozzuk és darabokra vágjuk.
  3. A megpárolt hagymához adjuk a zöldségeket, sóval és kevés borssal fűszerezzük és addig főzzük, amíg a paprika megpuhul.
Megjegyzés
  1. A lecsó készülhet tojással, ekkor az elkészült alaphoz személyenként egy tojást keverünk és addig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.
  2. A rizses lecsóhoz még mielőtt a paprika teljesen megpuhult, hozzákeverjük a kívánt mennyiségű, megmosott és lecsöpögtetett rizst. Fedő alatt főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Hozzávalók
1 kg zöldpaprika,
50 dkg paradicsom,
2 db vöröshagyma
zsír (vagy olaj)
só, bors 
Ugrás vissza Ugrás vissza...