Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Pacalpörkölt

Létrehozva: 2006. április 1.
Módosítás: 2010. február 24.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:


Elkészítés:
  1. A jól átmosott pacalt bő vízben főzni kezdjük, a közben keletkező habot lekanalazzuk a tetejéről.
  2. 30 perc főzés után lehűtjük és arasznyi darabokra vágjuk.
  3. Az apróra vágott hagymát a zsírban vagy olajban megfonnyasztjuk, fűszerezzük pirospaprikával, majorannával, köménymaggal. Beletesszük a fokhagymát, a paradicsompürét és jól elkeverjük.
  4. A megfűszerezett hagymát rövid ideig pároljuk, majd beletesszük a darabokra vágott pacalt, sózzuk és kevés vízzel felengedjük.
  5. Fedő alatt időnként kevés vízzel felengedve 2-3 órán keresztül főzzük.
  6. Amikor megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott zellert, a paprikát és a paradicsomot és a vízzel összekevert lisztet. Még 10-15 percig - amíg a paprika és a paradicsom megpuhul - főzzük.
  7. Finomra vágott petrezselyemmel díszítjük és köménymagos főtt krumplival tálaljuk.
Hozzávalók:
1 kg pacal
10 dkg zsír (vagy olaj)
2 db vöröshagyma
pirospaprika, majoranna
só, köménymag
2 gerezd fokhagyma
1 kanál paradicsompüré
Néhány szál zellerlevél
2 db paprika
2 db paradicsom 
Ugrás vissza Ugrás vissza...