Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Ízes palacsinta

Létrehozva: 2006. április 1.
Módosítás: 2010. február 24.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

 
Elkészítése:
  1. Palacsintatésztát készítünk: a lisztet, a tojást és a tejet habverővel simára keverjük, ezután beleteszünk egy kevés sót, majd az ásványvizet. Akkor jó az állaga, ha a kanalat nem túl vastagon fogja be. Ez a tejszínnél kicsit sűrűbbet jelent.
  2. Palacsintasütőben kevés zsiradékot felforrósítunk beleöntjük a tésztát, és mindkét oldalát megsütjük.
  3. Egyik oldalát sárgabarackízzel egyenletesen megkenjük, felcsavarjuk és jénai vagy fémtálon tálaljuk.
Hozzávalók:
8 dkg liszt
1 db tojás
10 cl tej

ásványvíz
olaj (vagy zsír)
8 dkg sárgabarackíz
Ugrás vissza Ugrás vissza...