Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Esterházy-rostélyos

Létrehozva: 2006. április 1.
Módosítás: 2006. április 1.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Elkészítés:
  1. Az előkészített rostélyosokat kevés zsiradékban elősütjük, kivesszük az edényből, majd a zsiradékban a következő anyagokat kezdjük pirítani: mokkáskanálnyi cukrot, tisztított, szeletelt vöröshagymát, a vegyes zöldség és a zeller felét, babérlevelet, néhány szem egész borsot, kakukkfüvet.
  2. Kellő pirítás után liszttel megszórjuk, elkeverjük hideg csontlével és fehérborral, visszatesszük a húst, és puhára pároljuk.
  3. Ekkor a rostélyosokat ismét egy másik edénybe helyezzük, a mártást tejföllel, citromlével és citromhéjjal, mustárral, kapribogyóval, sóval, esetleg minimális mennyiségű cukorral beízesítjük.
  4. Átforraljuk, és a húsokra szűrjük.
  5. Időközben a tisztított vegyes zöldség másik felét vékony metéltekre vágjuk és megfőzzük.
  6. Tálaláskor fém- vagy jénai tálba tesszük a rostélyosokat, elosztjuk rajtuk a főtt zöldséget és leöntjük a krémmártással.
  7. Tejföllel és vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük, köretét - spagetti vagy párolt rizs - külön adjuk.
Megjegyzés
  1. A julienne-re vágott zöldséget célszerű "al dente" puhaságúra főzni.
Hozzávalók:
30 dkg rostélyos
só, törött bors
olaj (vagy zsír)
1/2 dkg cukor
2 dkg vöröshagyma
12 dkg vegyes zöldség (6+6)
4 dkg zeller (2+2)
babérlevél, egész bors
kakukkfű
2 dkg liszt
csontlé, fehérbor
14 cl tejföl
citrom, mustár
kapribogyó
díszítéshez: tejföl, zöldpetrezselyem
köret: spagetti vagy párolt rizs
Ugrás vissza Ugrás vissza...