Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Sertéspörkölt

Létrehozva: 2006. április 1.
Módosítás: 2010. február 24.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

 
Elkészítés:
  1. 2-2,5 cm-es élhosszúságú kockákra vágva a húst a felaprított, megpárolt hagymán feltesszük párolni a pörköltet.
  2. A húshoz mindig kevés csontlevet vagy vizet adunk, megsózzuk és rövid lében, fedő alatt puhítjuk.
  3. Amikor majdnem elkészült, közepes nagyságúra darabolt zöldpaprikát és cikkekre vágott paradicsomot tesszük rá, és tovább pároljuk.
  4. Utóízesítésre használhatunk egy kevés darált cseresznyepaprikát, de a kész pörkölt íze ne legyen erős, csak enyhén csípős. (Állománya közepes sűrűségű, amely főleg a lepirított és megpárolt finomra vágott vöröshagymából, pirospaprikából, folyadékból és a kb. azonos mennyiségű pörkölthúsból áll.)
  5. Jénai tálba vagy köretesedénybe tálaljuk, zöldpaprika-, paradicsomkarikákkal díszítjük, köretét, ami elsősorban galuska, külön adjuk.
Hozzávalók
3 cl olaj (vagy zsír)
8 dkg vöröshagyma
pirospaprika, fokhagyma
30 dkg sertésapró

8 dkg zöldpaprika
6 dkg paradicsom (héjazott), vagy lecsó
cseresznyepaprika
díszítés: zöldpaprika, paradicsom
köret: galuska
Ugrás vissza Ugrás vissza...